دواپس (DevOps)

دواپس(DevOps) چیست؟

دواپس (DevOps) در دنیای فناوری اطلاعات مفهومی نسبتا جدید محسوب می‌شود؛ مفهومی که از سال 2009 مطرح شد و به تدریج جای خود را در سازمان‌های کوچک و بزرگ باز کرد. تعریف دواپس کمی مبهم است و در منابع مختلف، تعاریف متفاوتی از آن ذکر شده است. DevOps از ترکیب دو واژه توسعه Development و عملیات Operations ایجاد شده است. قبل از مطرح شدن مفهوم دواپس، تیم‌های توسعه و عملیات به صورت مجزا در سازمان‌ها فعالیت می‌کردند.

Devops tools

تیم عملیات وظیفه حفظ و نگهداری نرم‌افزار را به عهده داشت و تیم توسعه، به دنبال افزودن امکانات و ويژگی‌های جدید به محصول بود. با چنین رویکردی، مراحل اضافه شدن امکانات جدید به یک نرم‌افزار و تست عملکرد این امکانات، یک فرایند زمان‌بر محسوب می‌شد.

دواپس تعامل میان این دو تیم را بیشتر و فاصله آن‌ها را کمتر می‌کند. به این ترتیب، فرایندهایی که ممکن بود چند هفته زمان ببرند، گاهی طی چند ساعت به نتیجه می‌رسند و امکانات با سرعت بسیار بیشتری در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد. به زبان ساده، Devops دو ارزش مهم در سازمان ایجاد می‌کند:

  • توسعه سریع‌تر
  • نگهداری ساده‌تر

مراحل اولیه Devops معمولا شامل یکپارچه‌سازی مداوم و تحویل مداوم (CI/CD)، نظارت بلادرنگ (real-time)، سیستم‌های پاسخ به حوادث (IRS) و ایجاد پلتفرم‌هایی برای همکاری میان تیم‌ها می‌شود.

در این جا بر ارتباط میان تیم‌های توسعه و عملیات تاکید می‌کنیم، اما مفهوم دواپس در طول زمان گسترش یافته است و فرهنگی ایجاد کرده است که ارتباط میان تیم‌های دیگر را نیز در بر می‌گیرد.

به زبان ساده می‌توان گفت دواپس یک پل ارتباطی میان تیم‌ها ایجاد می‌کند. با این تعریف، مشخص می‌شود که Devops یک فناوری نیست بلکه فرهنگ، فرایندها و ابزارها را در بر می‌گیرد. به زبان ساده می‌توان گفت DevOps یک پل ارتباطی میان تیم‌ها ایجاد می‌کند. با این تعریف، مشخص می‌شود که DevOps یک فناوری نیست، بلکه فرهنگ، فرایندها و ابزارها را در بر می‌گیرد.

DevOps متدهای مختلفی دارد و با استفاده از ابزارهای مختلف، به شما کمک می‌کند تا بهتر و سریع‌تر فرایندهای توسعه نرم‌افزار را پیاده‌سازی کنید. برای مثال متد GitOps یکی از متدهای توسعه نرم‌افزار در محیط ابری (Cloud) برای تیم‌های بزرگ است که فرایند توسعه و هماهنگی‌های لازم آن را به شدت ساده می‌کند.

مهم‌ترین مفاهیم DevOps

اگر بخواهیم از مهم‌ترین مفاهیم دواپس صحبت کنیم، در اولین قدم به نام آن اشاره می‌کنیم. DevOps همانطور که گفتیم از دو کلمه توسعه (Development) و عملیات (Operation) تشکیل شده است؛ بنابراین می‌توانیم بگوییم که عملیات و توسعه از مهم‌ترین مفاهیم Devops هستند.

اما این مفاهیم کلی، خود شامل چندین مفهوم دیگر هستند؛ برای مثال در فاز توسعه می‌توانیم به برنامه (Plan)، کد، بیلد (ساخت اولیه) و تست اشاره کنیم. در فاز عملیات نیز مفاهیمی مانند استقرار، انتشار، تست مکرر و نظارت (Monitor) اشاره کنیم.

بهترین ابزارهای Devops

software deployment

ابزارهای دواپس عموما وظیفه خودکارسازی فرایندها و بررسی عملکرد نرم‌افزار را بر عهده دارند. در مقالات بعدی، بهترین ابزارهای DevOps را به تفصیل بررسی خواهیم کرد اما برای نمونه می‌توانیم به مواردی مانند Gradle، Git، Jenkins، Azure, Bamboo و Docker اشاره کنیم. برای آشنایی بیشتر با داکر، می‌توانید مقاله روش‌های استفاده از داکر در محیط عملیاتی را بخوانید.

اژور دواپس (Azure DevOps) چیست؟

یکی از ابزارهای پرکاربرد در زمینه Devops، مدیریت پروژه و محاسبات ابری، نرم‌افزار Azure (آژور) شرکت مایکروسافت است. این ابزار با داشتن امکانات مختلف و در اختیار گذاشتن فضایی برای انجام محاسبات ابری پرسرعت، می‌تواند گزینه خوبی برای مدیریت پروژه‌های توسعه نرم‌افزار و دواپس باشد.

دواپس کار یا DevOps Engineer کیست؟

devops engineer

مهندس دواپس یا دواپس‌کار فردی است که در سازمان، به دنبال ایجاد ارتباط موثر بین تیم‌های عملیات، توسعه و … است. مهندس دواپس در واقع فردی است که علاوه بر تسلط بر مفاهیم و تکنیک‌های این حوزه، به فرهنگ مورد نیاز برای پیاده‌سازی موفق دواپس هم مسلط است.

مزایای دواپس چیست؟

همان طور که اشاره کردیم، دواپس به سرعت جای خود را در سازمان‌های سراسر جهان باز کرده است و روز به روز به تعداد شرکت‌هایی که از این روش برای بهبود عملکرد خود استفاده می‌کنند افزوده می‌شود؛ اما دلیل این استقبال چیست؟ Devops چه مزایایی دارد که توجه مدیران شرکت‌ها را به خود جلب کرده است؟ 

موارد زیر را می‌توان به عنوان تعدادی از مهم‌ترین مزایای دواپس در نظر گرفت:

افزایش بهره‌وری از طریق خودکارسازی امور

Automation in Devops

به قول رابرت استرود: «دواپس در حقیقت قدرت بخشیدن به روند تحول در کسب و کار است که شامل ایجاد تغییرات در نگرش و عملکرد افراد می‌شود و روندها و فرهنگ را نیز تغییر می‌دهد». موثرترین استراتژی‌های دواپس بر پیشرفت‌های ساختاری متمرکز هستند. راه‌اندازی دواپس در یک سازمان نیاز به تغییر فرهنگ یا طرز فکر دارد.

این فرهنگ جدید، باعث همکاری بیشتری بین تیم‌های محصول، مهندسی، امنیت، فناوری اطلاعات، عملیات و … می‌شود. همچنین با اتوماسیون مسیر، دست‌یابی به اهداف کسب و کار را هموارتر می‌کند.

بهینه‌سازی تمام بخش‌های کسب و کار

پاتریک دبوآ، خالق جنبش دواپس، می‌گوید: «بزرگترین مزیت دواپس، بینش یا بصیرتی است که ایجاد می‌کند.» این بینش جدید سازمان‌ها را وادار می‌کند تا سیستم را به عنوان یک کل واحد بهینه‌سازی کنند و تنها به بهینه‌سازی بخش فناوری اطلاعات اکتفا نکنند.

به عبارت دیگر، بصیرت ناشی از DevOps به سازمان‌ها کمک می‌کند منعطف‌تر باشند، مبتنی بر داده عمل کنند و منطبق با نیازهای مشتریان و ملزومات کسب و کار حرکت کنند. 

افزایش سرعت و پایداری توسعه و استقرار نرم‌افزار

بر اساس آمارها، سازمان‌هایی که اصول دواپس را به کار می‌برند، در زمینه توسعه و استقرار نرم‌افزار با سرعت و ثبات بیشتری عمل می‌کنند. همچنین آن‌ها به یک نیاز کلیدی عملیاتی دست یافته‌اند؛ اطمینان از این که محصول یا خدمات‌شان برای کاربران نهایی در دسترس است.

سازمانی که بتواند زودتر از همه محصولات و امکانات را در اختیار کاربران قرار دهد، از یک مزیت رقابتی برخوردار خواهد بود. دواپس کمک می‌کند تغییرات لازم، با سرعت بیشتری روی محصولات اعمال شود و امکانات جدید به سرعت در اختیار کاربران قرار گیرد.

تیم‌های دواپس چابک هستند و قابلیت‌های جدید را، در بخش‌های کوچک و هدفمند به محصول اضافه می‌کنند. علاوه بر دسترسی سریع مشتریان به امکانات جدید، Devops یک مزیت مهم دیگر نیز دارد؛ مشکلات یا باگ‌های احتمالی در این سیستم سریع‌تر شناسایی و رفع می‌شوند.

افزایش تمرکز بر افراد و نه ابزارها

devops pros

افراد مهم‌ترین اجزای دواپس هستند، نه ابزارها. آن‌ها می‌توانند شانس موفقیت سازمان را تا حد زیادی افزایش دهند. یک لیدر یا رهبر متقاعد‌کننده می‌تواند مزایای حاصل از چابکی DevOps را به صاحبان کسب و کار توضیح دهد و باورها و ترس‌های غلط را از بین ببرد.

همچنین از آن جا که سیستم‌های خودکار نقش مهمی در موفقیت DevOps دارند، یک متخصص اتوماسیون می‌تواند استراتژی‌هایی را برای یکپارچه‌سازی و استقرار مداوم نرم‌افزارها ایجاد کند و اطمینان حاصل کند که سیستم‌های تولید و پیش‌تولید کاملا مبتنی بر نرم‌افزار، انعطاف‌پذیر، سازگار و در دسترس هستند.

علاوه بر این، دواپس شرایطی را برای کارشناسان فراهم می‌کند که بیشتر به ابتکار و خلاقیت بپردازند. زمان و منابعی که در گذشته صرف توسعه و استقرار محصولات می‌شد، می‌تواند صرف نوآوری شود.

با راه‌اندازی سیستم دواپس بسیاری از امور به صورت خودکار انجام می‌شوند و کارشناسان می‌توانند زمان بیشتری را به شناسایی نیازهای مشتریان و کسب و کار اختصاص دهند و به درک عمیق‌تری از نیازمندی‌ها برسند. تمامی این موارد در نهایت منجر به نوآوری در تولید و توسعه محصولات خواهد شد.

چالش‌های دواپس

با وجود مزایای مختلفی که Devops برای سازمان و کسب و کار به ارمغان می‌آورد، اما این تعریف چالش‌هایی هم دارد. عمده چالش‌های دواپس، مربوط به فاز پیاده‌سازی و استفاده از اجزای مختلف آن است. برخی از این چالش‌ها عبارتند از:

  • چالش‌های تغییر محیط عملیاتی
  • چالش‌های بلوغ تیمی و شایستگی
  • چالش گذر از راهکارهای منسوخ‌شده
  • چالش‌های نظارتی و فرایند کلی DevOps
  • مشکلات پیاده‌سازی CI/CD
  • چالش‌های کنترل نسخه در تست خودکار
  • چالش‌های امنیتی
  • چالش مقیاس‌پذیری زیرساخت تست

درآمد و بازار کار دواپس

همانطور که گفتیم، دواپس یک حوزه جدید است که هنوز در حال گذران مراحل رشد و بلوغ خود است. به همین خاطر، بازار کار Devops به ویژه در ایران، یک بازار با افق روشن و به اصطلاح یک اقیانوس آبی برای ورود نیروی تازه کار و متخصص است.

داشتن مهارت در کنار فرهنگ کار تیمی، از ویژگی‌های مهم برای ورود به بازار کار دواپس است.

طبق بررسی‌های ما از سایت‌های کاریابی و گزارش‌های سالانه حقوق و دستمزد، درآمد یک مهندس دواپس در ایران با توجه به سابقه کار و مهارت، چیزی بین بازه ۱۵ تا ۹۰ میلیون تومان (سال ۱۴۰۲) است. در بازار جهانی هم مهندسان Devops شرایط خوبی دارند و متوسط درآمد سالانه آن‌ها، در آمریکا حدود ۱۱۰ هزار دلار است که جزو حقوق‌های بالا به حساب می‌آید. اروپا نیز با متوسط حقوق ۸۰ هزار یورو، انتخاب خوبی برای ورود به این حوزه است.

تصورات اشتباه درباره دواپس

devops mistakes

از آن جایی که دواپس مبحثی گسترده و فراتر از یک روش یا ابزار است، ممکن است افراد تصورات مختلفی درباره آن داشته باشند. برخی از تصورات اشتباهی که درباره DevOps وجود دارند عبارتند از:

  • DevOps یک ابزار است.
  • DevOps تیم عملیات را حذف می‌کند.
  • DevOps یک تیم مشخص با وظایف روتین مشخص است.

علاوه بر موارد بالا، چندین مورد دیگر نیز از این تصورات اشتباه درباره دواپس وجود دارد که در مقاله بلاگ آسا می‌توانید با این تصورات بیشتر آشنا شوید.

جمع‌بندی

در این مقاله بررسی کردیم که منظور از Devops چیست و چه مزایایی برای سازمان‌ها دارد. گفتیم که این واژه از ترکیب کلمات Development و Operations ساخته شده است. از همین ترکیب مشخص است که DevOps قصد دارد میان تیم‌های توسعه و عملیات همکاری و تعامل ایجاد کند و با خودکارسازی و بهینه‌سازی فرایندها، سرعت توسعه و استقرار نرم‌افزار را افزایش دهد.

در نهایت DevOps موجب می‌شود محصولات و امکانات با سرعت بیشتر در اختیار کاربران قرار گیرد و خطاهای احتمالی زودتر شناسایی و رفع شوند. مجموعه این عوامل، مسیر رشد و پیشرفت کسب و کار را هموارتر خواهد کرد.

DevSecOps چیست؟ ترکیب امنیت، توسعه و عملیات
اگر در حوزه فناوری اطلاعات و توسعه نرم‌افزار فعال باشید احتمالا بارها اصطلاح DevOps را شنیده‌اید؛ اما آیا با DevSecOps آشنا هستید؟ این تعریف یک رویکرد مدرن در توسعه نرم‌افزار است که امنیت را به رگ‌های فرایند توسعه نرم‌افزار تزریق می‌کند. در این مقاله از بلاگ آسا می‌خواهیم مفهوم DevSecOps، فرایند اجرا، مزایا، ابزارهای مورد استفاده و چالش‌های آن را[...]
آژور دواپس (Azure Devops) چیست؟

آژور دواپس (Azure Devops) چیست؟

نویسنده:محمد بیک زند

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/08/10
0 نظر
7 دقیقه زمان مطالعه
دنیای فناوری و تکنولوژی با ورود شرکت مایکروسافت تغییرات زیادی را تجربه کرده است. شرکت مایکروسافت سرویس‌های مختلفی دارد که برخی از آن‌ها، از بابت امنیت و کارکرد خیال کاربران را راحت می‌کند و کارکردن با آن‌ها بسیار لذت‌بخش است. یکی از سرویس‌های جذاب مایکروسافت، پلتفرم آژور است. پلتفرم آژور در نگاه اول شاید پیچیده باشد، اما بعد از مدتی[...]
image technical debt

بدهی فنی چیست؟ آموزش مدیریت Technical Debt

نویسنده:محمد بیک زند

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/07/24
0 نظر
6 دقیقه زمان مطالعه
در حال حاضر کسب و کارها با کمک افراد حرفه‌ای و توانمند سعی می‌کنند، مسیر پیشرفت و موفقیتشان را هموارتر کنند. در این بین مهندسان دواپس (DevOps) وظیفه بسیار مهمی دارند؛ آن‌ها تعاملی اصولی را بین ۲ تیم توسعه و عملیات ایجاد می‌کنند. با تعامل بین تیم‌های عملیات و توسعه، سرعت انجام پروژه‌ها تا حد قابل قبولی بالاتر می‌رود و[...]
پلتفرم‌های دواپس
یکی از بهترین روش‌های بهبود فرایندهای توسعه نرم‌افزار و افزایش سرعت تحویل و ارائه محصول، استفاده از پلتفرم‌های دواپس یا دیجیتال است. پلتفرم‌ها در دواپس از اهمیت زیادی برخوردارند و کمک شایانی به تیم‌ها می‌کنند. اما پلتفرم دقیقا چیست و چه کار می‌کند؟ یک پلتفرم خوب چه ویژگی‌هایی دارد و برای ساخت آن چه پیش‌نیازهایی وجود دارد؟ در این مقاله[...]
آشنایی با GitLab
یکی از بهترین روش‌های بهبود فرایند توسعه نرم‌افزار در تیم‌های توسعه بزرگ، استفاده از ابزارهای تعاملی است. این ابزارها به اعضای تیم کمک می‌کنند تا بهتر ارتباط برقرار کنند و در نتیجه، نرم‌افزار را با سرعت بالاتر و کیفیت بهتر توسعه بدهند. یکی از ابزارهای تعاملی محبوب بین برنامه‌نویس‌ها و توسعه‌دهنده‌ها، ابزار GitLab است. GitLab یک ابزار کنترل نسخه، مدیریت[...]
GitHub چیست
به عنوان برنامه‌نویسی که در یک تیم چند نفره کار می‌کند، احتمالا با مشکل عدم هماهنگی برای کار روی سورس کد و در نتیجه مشکلات مختلفی که برای کد ایجاد می‌شود، روبرو شده‌اید. چاره چنین مشکلی، استفاده از ابزارهای کنترل نسخه است. با این حساب، حتما اسم GitHub هم به گوشتان خورده است. گیت‌هاب محبوب‌ترین ابزار کنترل نسخه و ریپوزیتوری[...]
کاربردی‌ترین ابزارهای دواپس

معرفی کاربردی‌ترین ابزارهای دواپس

نویسنده:سارا احمدیان

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/04/19
0 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه
دواپس به فرهنگ و مجموعه روش‌هایی گفته می‌شود که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا سریع‌تر به اهداف توسعه خود برسند. اما پیاده‌سازی دواپس در یک سازمان، نیازمند ابزارهایی است که این کار را ساده می‌کنند. کاربردی‌ترین ابزارهای دواپس، ابزارهایی هستند که در راستای اهداف این روش، یعنی بهبود کیفیت و سرعت انتشار نرم‌افزار (یا محصول) طراحی شده‌اند. در این مقاله[...]
مقایسه دواپس، IaC و GitOps
اگر فردی هستید که در زمینه مدیریت یا توسعه زیرساخت نرم‌افزاری فعالیت می‌کنید، حتما کلمات DevOps، GitOps و IaC به گوشتان خورده است. هر سه این مفاهیم، هدف مشخص و البته مشابهی دارند: بهبود کیفیت و سرعت تحویل نرم‌افزار. اگر بخواهیم تفاوت بین این سه تعریف را به خوبی درک کنیم، اول باید به خوبی با هر تعریف آشنا شویم[...]
بازار کار دواپس

بازار کار دواپس در ایران و جهان

نویسنده:سارا احمدیان

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/03/01
0 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه
دواپس (DevOps) یکی از حوزه‌های کاری پرطرفدار در سال‌های اخیر است. بسیاری از شرکت‌ها، بعد از فهمیدن اهمیت دواپس برای پیشبرد اهداف و انجام فعالیت‌های خود، این موقعیت شغلی را به مجموعه خود اضافه کردند. در نتیجه بازار کار دواپس در ایران و جهان، جزو بازارهای جدید و پرطرفدار است که ظرفیت بالایی هم دارد. در این مقاله از بلاگ[...]
Kubernetes (کوبرنتیز) چیست؟

کوبرنتیز چیست؟ چرا باید از Kubernetes استفاده کنیم؟

نویسنده:سارا احمدیان

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/02/04
0 نظر
12 دقیقه زمان مطالعه
اگر با نرم‌افزارهای کانتینری (containerized) سروکار داشته باشید، حتما اسم کوبرنتیز را شنیده‌اید. کوبرنتیز (Kubernetes) که با عنوان K8s هم شناخته می‌شود، یکی از سیستم‌های مدیریت و سازماندهی کانتینرها (Container Orchestration) است که کاربردهای زیادی در دواپس و توسعه و عملیات دارد. در این مقاله می‌خواهیم kubernetes را بررسی کنیم و به کاربردهای مختلف آن در فرآیند توسعه نرم‌افزار اشاره کنیم. همچنین از تفاوت بین داکر[...]
Docker چیست؟

Docker چیست؟ آشنایی با داکر، کانتینرها و کوبرنتیز

نویسنده:سارا احمدیان

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1402/01/05
0 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه
اگر عضوی از جامعه برنامه‌نویس‌ها و یا دواپس‌کارها باشید، حتما آشنایی هرچند جزئی با داکر دارید. داکر (Docker) یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در حوزه توسعه نرم‌افزار است که به یکی از دستیارهای اصلی برنامه‌نویس‌ها و به خصوص، کارشناسان دواپس تبدیل شده است. در این مقاله قصد داریم به سوال‌هایی مانند داکر چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ و چه اجزایی دارد[...]

معرفی Traefik Hub

نویسنده:ساناز بنی اسدی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1401/06/29
0 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه
Traefik Hub یک پلتفرم شبکه بومی ابری است که به انتشار (publish)، ایمن‌سازی و مقیاس‌بندی کانتینرها (container scaling) در قسمت لبه (edge) کمک می‌کند. Traefik Hub راه‌کارهای مختلفی برای سرویس‌های شما که در Kubernetes یا هر ارکستر دیگری اجرا می‌شوند، ارائه می‌دهد. در چند سال گذشته، شاهد بوده‌ایم که شرکت‌ها مجموعه‌های یکپارچه قدیمی خود را رها کرده‌ و سیستم‌های مدرن[...]

معرفی ۸ روش ایده‌آل برای استفاده از Docker در محیط عملیاتی

نویسنده:آرمان ملائی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1401/02/20
0 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه
این روز‌ها استفاده از Docker در شرکت‌ها به طور مداوم افزایش می‌یابد و بسیاری از افراد هم با آن آشنا هستند؛ اما  هنوز هم خیلی‌ها به بهترین شکل از روش‌های داکر استفاده نمی‌کنند. اما چرا باید از روش‌های ایده آل Docker استفاده کنیم؟ در این مقاله قصد داریم 8 روش را به شما نشان دهیم که با کمک آن‌ها می‌توانید[...]
یکی از زیرساخت‌های اصلی GitOps، استفاده از Git به عنوان source در کل سیستم است. بسیاری از برنامه‌نویس‌ها، با نحوه ذخیره‌سازی پروژه و source code در گیت آشنایی دارند؛ اما GitOps حکم می‌کند که شما باید تمامی بخش‌های اپلیکیشن خود مانند تنظیمات kubernetes manifests, db scripts, cluster definitions و... را نیز ذخیره کنید. اما درباره secret چطور؟ چگونه می‌توانیم با[...]

شروع کار با داکر

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/11/19
0 نظر
15 دقیقه زمان مطالعه
اگر به وال‌ها و یا به (continuous delivery (cd سریع و بدون مشکل نرم‌افزار خود علاقمند هستید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مقاله را که در مورد داکر است، بخوانید. شواهد نشان می‌دهند که کانتینرهای نرم‌افزاری، آینده صنعت آی‌تی هستند؛ پس به سراغ  دو وال container، یعنی موبی داک و مالی (Moby Dock and Molly) می‌رویم. داکر چیست؟ داکر که از[...]
CI/CD security

۱۰ تا از بهترین روش‌های مدیریت امنیت CI/CD

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/10/14
0 نظر
7 دقیقه زمان مطالعه
وقتی از دواپس صحبت می‌کنیم، عبارت تحویل و پیاده‌سازی مداوم یا همان CI/CD را زیاد می‌شنویم. در مقاله‌های قبلی درباره CI/CD، که در واقع سنگ بنای اصلی DevOps هستند، صحبت کردیم. CI و CD با معرفی اتوماسیون و نظارت در طول چرخه توسعه نرم‌افزار، ارزش‌ زیادی در این زمینه ایجاد کردند. در این مقاله می‌خواهیم با ۱۰ تا از بهترین[...]
GitOps

گیت آپس gitOps چیست؟

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/09/16
2 نظر
12 دقیقه زمان مطالعه
GitOps متد و راهی برای توسعه نرم‌افزار روی سیستم‌های ابری (Cloud) و تمرکز اصلی آن بر ابزار‌های توسعه‌محور (Developer-centric) مانند Git است که تقریبا اکثر برنامه‌نویس‌ها با آن آشنایی دارند. ایده اصلی GitOps داشتن یک Git repository (مخزن گیت) است که همیشه توصیفی از محیط زیرساخت و عملیات را دارد و تمامی مراحل Git را که شامل Pull و Push[...]
Continuous Integration

ادغام مداوم یا Continuous Integration چیست؟

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/08/18
0 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه
اگر در یک تیم برنامه‌نویسی مشغول به کار باشید، با موقعیت‌هایی روبرو می‌شوید که در آن افراد بر روی قسمت‌های مختلف یک پروژه کار می‌کنند. در این حالت نیاز است که این بخش‌ها با هم ادغام شوند تا یک کد منسجم به وجود بیاید. راه حلی که برای این فرایند وجود دارد، ادغام مداوم (Continuous Integration) یا CI است. در[...]
Continuous Delivery Main

تحویل مداوم یا Continuous Delivery چیست؟

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/08/18
0 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه
در فرایند توسعه نرم‌افزار، روش‌ها و رویکردهای مختلفی برای توسعه و انتشار نرم‌افزار وجود دارد. یکی از روش‌های توسعه نرم‌افزار، توسعه و تحویل مداوم یا Continuous Delivery است. در این روش نرم‌افزار به صورت اتوماتیک در دوره‌های کوتاه آپدیت و آماده انتشار می‌شود. وجود فرایند تحویل مداوم برای پیاده‌سازی صحیح و سریع دواپس ضروری است. در این مقاله با مفهوم[...]
software deployment strategy

استراتژی استقرار نرم‌افزار (Software Deployment Strategy) چیست؟

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/06/30
0 نظر
7 دقیقه زمان مطالعه
پیاده‌سازی و استقرار نرم‌افزار، مانند تمام فعالیت‌های دیگر نیاز به فرایندی مشخص دارد تا موفقیت‌آمیز باشد. برای استقرار موفق نرم‌افزار، استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که به استراتژی استقرار نرم افزار (Software Deployment Strategy) معروف هستند. استراتژی‌های استقرار نرم‌افزار، از موضوعات مهم در دواپس است که هم برای تیم توسعه و هم عملیات اهمیت دارد. در این مقاله از بلاگ آسا،[...]
DevOps Mis Sqr

تصورات اشتباه درباره دواپس (DevOps)

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/05/23
0 نظر
10 دقیقه زمان مطالعه
مفهوم دواپس که در مقالات قبل‌تر درباره آن صحبت کردیم، مفهومی به نسبت جدید در دنیای متغیر و پرسرعت فناوری اطلاعات است. برای همین ممکن است مفاهیم و تعریف‌هایی داشته باشد که مبهم یا نامفهوم باشند. این ابهامات باعث به وجود آمدن تصورات اشتباه درباره دواپس می‌شوند. در ادامه معرفی دواپس، در این مقاله قصد داریم تا اشتباهات رایجی که[...]
مزایای دواپس

اهمیت و مزایای دواپس (DevOps) چیست؟

نویسنده:امید شریعتی

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/05/12
0 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه
بعد از آشنایی با مفهوم دواپس، دلیل نیاز شرکت‌ها و تیم‌ها به DevOps و نکات و اشتباهاتی که راجع به این مفهوم وجود دارد؛ این سوال به‌وجود می‌آید که چرا دواپس تا این حد اهمیت دارد. در این مقاله می‌خواهیم با جزئیات بیشتری مزایای دواپس را بررسی کنیم و از اهمیت ویژه آن برای کسب و کار بگوییم. با ما[...]
DevOps Engineer

مهندس دواپس کیست؟

نویسنده:تیم دواپس

دسته بندی: دواپس (DevOps)
1400/04/01
0 نظر
5 دقیقه زمان مطالعه
 دواپس (DevOps) مفهومی جدید است که به همکاری میان تیم‌های توسعه محصول و عملیات اشاره دارد. با توجه به این که سازمان‌های مختلف روز به روز بیشتر با ضرورت دواپس آشنا می‌شوند و به دنبال اجرایی کردن آن هستند، نیاز به متخصص یا مهندس دواپس نیز رو به افزایش است. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که مهندس دواپس[...]